Baumansicht ein

Symbol Kurs

Tree Automata

Lecture 10 and the XML content are not relevant for the exam. This class is an introduction to the theory of tree automata and their applications. Properties of recognizable tree languages as well as their relation to natural language parsing and XML processing will be studied. The lecture (Vorlesung) will be supplemented by a tutorial (Übung) where the contents of the lecture will be recapitulated with weekly assignments and programming exercises. The theory of tree automata and tree grammars has been studied since the 1960s. Tree automata and tree transducers have proved a useful tool in compiler construction, XML processing, verification and not least natural language processing.

Metadaten

Andreas Maletti
Veranstaltungstyp
Lecture+Exercise
Veranstaltungs-ID
Monday
2 p.m.
Zyklus
weekly
V5.02
SWS
6 LP
October 15, 2015
Semester
Winter term 2015/2016
BSc Maschinelle Sprachverarbeitung, MSc Computational Linguistics

Lecture 10 and the XML content are not relevant for the exam.

Andreas Maletti
Tuesday, 2pm-4pm

Zugriff
Unbegrenzt – wenn online geschaltet
Sie können diesem Kurs direkt beitreten.
Zeitraum für Beitritte
Unbegrenzt